Maak jij keuzes waar je blij van wordt?

Ik kan het me nog zo goed herinneren... Toen ik nog werkte als docent Nederlands had ik eens een mentorleerling en zij wist precies wat ze wilde worden, maar... haar vader was het er niet mee eens en hij ging simpelweg niet akkoord met haar keus. Tranen met tuiten huilde ze toen ze bij me op gesprek kwam! Ik zei haar dat we samen maar eens met haar vader moesten gaan praten.

Lees meer »

Genieten... en uitstellen

Ja, ik weet wel dat er opgeruimd moet worden, maar ik kies voor quality time met de kinderen. En ja, de was moet ook nog opgevouwen worden, maar er liggen nog genoeg schone kleren in de kasten en het kan morgen ook nog wel. Ben ik een uitsteller? Ja, maar ik ben ook een genieter. Als er taken zijn die moeten en die ik nog wel even kan uitstellen, omdat er spontane leuke dingen staan te gebeuren dan gaan die leuke dingen voor.

Lees meer »

Lachen om jezelf

Ik vind mezelf soms echt heel grappig! Heb jij dat ook? Soms, als ik alleen thuis ben, sta ik in m’n eentje te dansen in de woonkamer en keihard mee te zingen. En daar word ik zo blij van! Als ik dan zie dat er iemand voorbij loopt en naar binnen kijkt dan lach ik om mezelf, omdat ik het gordijn niet dicht had gedaan en even totaal geen idee had dat andere mensen om me heen me wel eens zouden kunnen zien. Ik denk dan maar zo: Wellicht heb ik iemand anders vandaag ook een glimlach bezorgd en dat geeft mij dan weer een goed gevoel.

Lees meer »

 

                                                                                                                                          10-03-2021